26.10.2021 – Nieuw platform voor verkeersboetes

Verkeersovertreders die hun verkeersboete online willen betalen, doen dat vanaf 26 oktober 2021 via www.justonweb.be/fines. En dus niet meer via de websites www.verkeersboetes.be, www.amendesroutieres.be, www.verkehrsstrafen.be of www.trafficfines.be.

De oude platformen in het Ministerieel besluit van 1 juli 2017 met betrekking tot betaling van verkeersboeten met een bankkaart, worden opgeheven en vervangen door het nieuwe adres www.justonweb.be/fines.

Wie toch nog verkeerdelijk het oude kanaal gebruikt, wordt automatisch doorverwezen naar het nieuwe platform.

Overtreders kunnen via www.justonweb.be/fines hun boete betalen, hun betaling nakijken, een ongeldige betaling corrigeren, hun boete digitaal betwisten, een beroep indienen, een overzicht opvragen van de boetes gelinkt aan hun Rijksregisternummer, een kopie raadplegen van hun pv of boete en de geschiedenis van hun dossier raadplegen.

Inloggen kan via een digitale sleutel (eID, itsme,…) Ook ondernemingen kunnen zich aanmelden via een digitale sleutel. Er moet wel eerst (eenmalig) de rol “verkeersboetes” of “strafrechtelijke overtredingen” worden aangemaakt via Mijn eGov.

Dit online platform belooft alvast een handig instrument te worden voor de overtreder én advocaat.

Meer lezen: Wat na dagvaarding Politierechtbank?

Nuttig voor u?

Contacteer mr. Bleyaert voor verder advies en/of bijstand!

Of stel meteen uw vraag via de chatapplicatie!